Covim
Covim е италианска марка с над 100-годишна история, модернизирана и обединена официално през 1991 г. Известна е със силно присъствие в автоматичните кафе-системи и обвързана с устойчиви практики и международно присъствие. Днес марката продължава да развива традиция и качество под слогана „Espresso Life“.
Ако си любител на качественото италианско кафе, това определено е за теб. Тук ще разгледаме историята, видовете продукти и метода на приготвяне на кафе Covim.
Историята на кафе Ковим
Всичко започва в Италия с Федерико Солари, който в началото на XX в. основава „Società Internazionale per la Torrefazione Igienica del Caffè“ в Генуа, една от първите италиански пекарници за кафе.
През 1954 г. неговият наследник стартира марката „Moka Imperiale“, а две десетилетия по-късно, през 1974 г., заедно със своите братя създава „Compagnia Mediterranea Caffè“ с производствено предприятие в Трибоня — същата база, която е в основата на днешния Covim.
През 1969 г. трима предприемачи — Освалдо Пичи, Адоне Макоджи и Паоло Гулиелмони — основават “Coveca”. През 1991 г. „Compagnia Mediterranea Caffè” и „Coveca” се обединяват и стават Covim, компания с нова структура и собствено име. Същата година Covim навлиза и на пазара за автоматични вендинг машини, обичайно за италианския стил еспресо.
Асортимент от видове кафе Ковим
Covim кафе е марка, характерна с богата традиция за италианско качество и вкус.
Разнообразният им асортимент позволява на всеки да избере най-подходящото за нея/него кафе:
- Капсули (за Nespresso® и други системи): Covim предлага разнообразни капсулни смеси, съвместими с Nespresso®, Lavazza A Modo Mio®, Dolce Gusto® и др.
- Подове (Pods/ESE 44 mm): Единствената порция смляно кафе в компостируеми подове.
- Кафе на зърна и смляно: класически блендове, включително био и професионални смеси за бар и ресторанти.
В нашия AV Shop ще срещнеш както смес от Арабика и Робуста, така и предложения за 100% Арабика. Вкусът варира от балансиран до по-интензивен, а наситеният аромат ще те пренесе право в Италия, където се случва магията.
Популярни продукти и колекции
Ще се запознаем с някои от най-популярните продукти и колекции на кафе Ковим. Тези продукти са идеални за консумация както от комфорта на дома ти, така и от офиса.
Covim Orocrema и CovimGranbar са топ изборите за кремообразно, традиционно италианско еспресо, налични на зърна, капсули и подове.
Miscela Bar, Prestige и Rubino покриват спектъра от балансирани до по-ароматни блендове с високо съдържание на арабика.
Suave Decaffeinato е отличен избор за любимото ти безкофеиново кафе, което можеш да пиеш по всяко време на деня.
Как се произвежда кафе Ковим
Covim използва напълно интегриран процес – от внимателен подбор на зърната, през модерно печене и автоматизираното опаковане, до подкрепа за устойчивост и сертифициране. Резултатът е кафе с постоянен вкус, аромат и качество – независимо дали е предназначено за кафе-сувенири, домашни капсули или вендинг машини.
Да разгледаме стъпка по стъпка процеса на приготвяне:
- Селекция и контрол на суровината – Covim внася зелено кафе (~10 000 тона годишно към 2023 г.) от световни региони, като: Етиопия, Бразилия, Виетнам, Индия, Колумбия и др. Зърната преминават през пет стъпки на предварителна обработка: сушене (< 12.5% влага), почистване, първично сортиране, сортиране по плътност чрез плотиметър и оптично селектиране.
- Съхранение и техническа инфраструктура – Разполагат със съвременен склад с 60 силоза, всеки с капацитет 24 т, с общо хладилно и автоматично палетизирано помещение (~6 000 палета). Заводът в Трибоня (близо до Генуа) обхваща до 30 000 м², с около 12 000 м² покрита площ и производство на ~8 000 тона кафе годишно (с капацитет до 12 000 т).
- Печене – Използват индустриални барабанни печки с капацитет 240 kg и 450 kg. Процесът на печене отнема около 10 минути, зърната преминават през температури над 200 °C, където увеличават обема, намаляват теглото и развиват аромати. Това допринася за неустоимия вкус на кафените напитки.
- Автоматизация и дизайниране на продукти – Covim прилага редица иновации, като: опаковки в хартиени подове, капсули и биоразградими варианти. През 2010 г. въвеждат капсулната система “Covim Epy”.
- Сертификации и устойчивост – Сертифицирани по ISO 9001 (система за качество), ISO 14001 (екологичен мениджмънт), UTZ, IFS, DTP 114 (само за вендинг), био стандарти от 2017 г. Инвестирали са в слънчеви панели и оптимизиран транспорт, което намалява екологичния отпечатък.
Сега, когато вече знаеш толкова много за кафе Ковим, е време да разгледаш нашия AV Shop каталог и да направиш първата си поръчка. Очакваме те!
Често задавани въпроси
Каква е разликата между капсули и подове (cialde)?
Под (cialda) е доза кафе, опакована само в хартиен филтър (например ESE 44 мм). Капсула е еднократна доза в контейнер от пластмаса или алуминий, съвместим с конкретна машина. Често потребителите използват термините взаимозаменяемо.
Кои системи на машини за кафе поддържа Covim?
Covim предлага капсули, съвместими с широк набор системи:
- Nespresso®
- Lavazza A Modo Mio®
- Lavazza BLUE®, Espresso Point®, Dolce Gusto®
Показване на единствения резултат